24 dec. 2006

God Jul

Nu är vi hemma och vänder för att packa om väskorna och resa söderut. Vi har tillbringat några fina dagar hos mina föräldrar i norra Dalarna där vi haft det lungt och skönt och firat jul. Vi fick även se lite snö - men betoning på lite.

På bilden ovan syns det hur vackert var det på eftermiddagen den 23:e december.

Vi tog en tur med 4-hjulingen till fäbodvallen Lekåsen - före lite snö för snöskoter!!! Där var det ännu lugnare och skönare och väldigt lite snö för att vara slutet av december i dessa trakter.

Som sagt - nu blir det blogg-uppehåll i lite drygt en vecka när vi vilar och lapar sol på Kap Verde.

God Jul och Gott Nytt År till er alla!


19 dec. 2006

19 december


Dessa fina tofflorna kunde jag inte motstå. Jag har köpt dem för 25 kronor, eller nå't sånt, på loppis. Dom är oanvända och har nog några år på nacken. Dom är jättefina och står som prydnad i sovrummet - dom är nämligen alldeles för små för mina 38:or.

I sovrummet har jag också min lilla nallesamling från tiden i min 1:a. Några av favoriterna här. Bl a den gullia Canada-nallen som jag fått av min kompis som flyttat "over there". Även den glittriga "glamour-nallen" med vingar och rosenbukett har jag fått av henne.

Och sist men inte minst - idag firar vi 3-årig bröllopsdag.
"Tiden går fort när man har roligt!"

17 dec. 2006

3:e advent

Nu är det färdigpyntat för den här julen. Vi får njuta i några dagar innan vi åker norrut i slutet av veckan och i mellandagarna åker vi söderut till värmen.

Nu har det iallafall varit minusgrader i ett par dagar. Fortsätter det så här och nederbörden kommer borde den vara i form av snöflingor. Det skulle ju vara toppen.

Alla julklappar är inhandlade och inslagna - det känns skönt. Nu är det bara att "gnida ikapp" på jobbet så man kan vara ledig - riktigt ledig - i mellandagarna.

16 dec. 2006

Det är grönt - men det är inte granen ...

Det "bidde" ingen julgran idag. Istället har det blivit nyskurat golv, julgardiner i köket och köttbullsrullning. Solen har visat sig idag och det känns såå skönt med ljus. Maken har dragit klart elen ute i nya förrådet i nya garaget. Nu ska vi bara städa ur där och måla lite. Sen kan vi börja bygga hyllor och flytta ut från gamla förrådet - dääär äär det såå himla rörigt just nu. När gamla förrådet är tömt har jag planer på att göra om det till gäst-/hobbyrum. Läängtar!

Vad sägs om nya, glittriga (jodå, det är glitter blandat i färgen :-) ) gröna kvasten som jag köpte på julmarknaden i Falun? Visst är den fin? Jag valde mellan den gröna och en lika snygg grå/vit, men klippte till med den gröna. Den fick flytta ut idag.

15 dec. 2006

Före julgranen ...

Här - under trappen - ska julgranen stå. Vi tänker klä den redan imorrn, så vi hinner njuta lite av den innan vi åker bort. Vi kommer nämligen att vara bortresta över jul o nyår. Och imorrn tänker jag fota granen med MIN NYA KAMERA ... som kommit idag. Jubel och klang!!!

Nu ska jag hoppa i säng - bara jag lyssnat klart på makens nyinköpta CD "Snackbar Blues" med Nisse Hellberg. Den är suberbra!

Godnatt!



14 dec. 2006

Trött på gamla soffan?

Bemz.com har ju kommit på en så himla fiffig grej och dessutom gjort en business av det hela.
Att sy nya sofföverdrag till IKEA-soffor som har avtagbar klädesel och sälja dem.
Jag tycker iden är så smart! Det kan ju ofta vara så att man tröttnar på soffan (färgen eller mönstret) fortare än att själva soffan "slits ut" och då är ny klädsel en riktigt bra lösning.
Bilden från Bemz.com.

13 dec. 2006

Mer saker


Den här fina krukan, köpt på Gruvgatan 13 i Falun, är ett verk av Monica Johansson (G-studion, Gustavsberg) och är underbar. Den är liten, bara ca 7-8 cm hög och finns i fler liknande mönster.

Jag har ställt den på hyllan från Madame Stoltz som jag bara inte kunde motstå. Den kommer att göra sig bra som hylla även utomhus på sommaren - överfylld med blommor och annat ...... Men än så länge pryder den sin plats i vårt vardagsrum.

Här finns ännu mer fina vill-ha-saker.

Bilden från madamstoltz.dk


12 dec. 2006

Saker att tycka om


Inte är det särskilt svårt att förstå att jag är vanvettigt förtjust i keramikern Susanna Bäckströms "Maränghöns" och Tomtar? Det har varit kärlek vid första ögonkastet varje gång jag hittat något av Susannas alster. Tyvärr händer det inte så ofta. Det här är min samlingt hittills.

Det började med klockan och den lilla skålen med tomtarna på kanten. Sen har jag hittat den smala tomten och den manliga ängeln. Den gröna krukan är inte Susannas verk, men den passade in så bra i mitt arrangemang så den får finnas med där.

Susanna Bäckström är en av "Kronobergsslöjdarna" som är en ideell förening som "arbetar för att bevara och främja vackert hantverk" vilket dom lyckas förträffligt med.




Fler saker som det inte är särskilt svårt att tycka om är alla snygga luffar-slöjds-saker som görs. På fler av julmarknaderna här i trakterna (Borlänge-Falun) brukar jag ramla över massor med jättefina "vill-ha-saker". Föll pladask för den här ljuskronan förra året. Då hade jag massor med rönnbär på lager och gjorde en rönnbärs-girlang som jag virade runt stommen.



Tyvärr kommer jag inte ihåg vad konstnären heter som gjorde den här, men jag har bestämt för mej att det är någon Dalmas/kulla som gjort den.

10 dec. 2006

Skön helg


Idag har vi varit riktigt "juliga". Vi började dagen med en härlig löptur i solskenet! Det har varit klart inatt så det var så där vackert frostnupet på förmiddagen. Solen sken och det blev som sagt en härlig löptur.

Den här helgen var det så dax för den årliga julmarknaden vid Falu Koppargruva i Falun. Vi kom i 2-tiden. Massor med folk och trevlig stämmning.

Söndagen har vi sen avrundat med julbord på trevliga Dala Husby Hotell och Restaurang. Trevlig miljö och ett jättebra julbord. Allt "hemgjort" med råvaror från lokala leverantörer.

Nu är vi mätta och nöjda med årets 2:a advent.

Det fanns massor med fina saker på julmarknaden som jag gäärna köpt men jag behöver hejda mej. Två stora kartonger är redan fyllda med allehanda julting.

En stor kvist på vår vackra Fläderbuske gick av för en månad sedan när vi fick 3 dm snö på en natt. Den avbrutna kvisten har jag återanvänt i vårt inglasade uterum som idag fick lite julskrud. Det blev jättefint. Några blåbärskvistar som fått vit sprayfärg och glitter samt några röda och silverfärgade kulor gjorde sen susen.

Några pyttekrukor blev också lite "juligare" med två röda rottingbollar.

Favoritjulblomman, tillika blomman i min brudbukett, vit Amaryllis blommar för fullt och skänker njutning för ögat.

8 dec. 2006

Lite märkligt ...

Om två dagar är det 2:a Advent och det känns ingenting i magtrakten som påminner om jul. Trist tycker jag. Det blir liksom mycket festligare att advent- och julpyssla om magkänslan är den rätta. Vet inte riktigt vad det är. Såklart skulle det kännas juligare om snön fanns därute - men som vi talade om på jobbet idag.

-"Inte 17 brukar vi ha så hiiimla mycket snö häromkring i december i vanliga fall heller!".

Så sant, så sant - men det är inte heller så många december de senaste åren som bjudit på både 5 och 8 grader varmt och hällregn!! Kan det verkligen vara så att vädret (så typiskt svenskt oxå på något vis) ska spela så stor roll? Ja, för mej! Verkar det som!

Sen är det ju det att tiden går så himla fort. Jag tycker att det nyss var september.

Men, men - nu kommer en härlig helg. Imorrn kommer min kompis och hälsar på. Hon flyttade till Canada för ett år sendan (SNYFT för mej, och JIPPIE för hennes pojkvän i Canada!) men nu är hon hemma i Sverige och hälsar på och imorrn kommer hon som sagt över. Kul, kul!

Å så tar vi och klämmer in ytterligare en Julmarknad på söndag. Gruvan i Falun - där är det en super-julmarknad som skall besökas!


Min kära plåt-ängel, som jag gjorde för några år sendan, hänger alltjämt med och hälsar oss välkommen hem på dagarna från bänken i hallen.

6 dec. 2006

I väntans tider

Efter flera månaders funderingar fram och tillbaka har jag äääntligen bestämt mej. Jag har beställt en kamera, en Canon EOS 400 D. Jag är så lycklig, jag är så lycklig ... :-)))


För 5-6 år sedan köpte jag Canons då nyutkomna EOS 300 och har fotat massor med med den. Men nu när digitaliseringen har slagit igenom ordentligt måste jag erkänna att den kameran inte varit framtagen på jättelänge. Visserligen har jag en bra digitalkamera redan nu men jag längtar ihjäl mej efter en systemkamera som man kan fotografera med - inte bara knäppa kort, som jag brukar säga. Nu har jag verkligen något att se fram emot.



Några av de sista rönnbären som landade på altanen under rönnen i höstas.

5 dec. 2006

Julklapp... till mej :-)

När det ändå inte vill snöa och bli vinter sitter jag och drömmer om våren och sommaren då vi ska fixa vår trägård. Nya garaget/förrådet blir klart i vår och så ska det förstås fixas iordning runtomrking...

De vackra solsilarna skulle passa sååå bra i vår nya trädgård. Kanske jag ska ge dem till mej själv i julklapp?

Bilden från solsilar.se

3 dec. 2006

Advent

Idag kom jag hem från två dagars besök i Luleå. Där trodde jag att jag skulle få se SNÖ!! och känna den häärliga känslan av "riktig" advent - men ack vad jag bedrog mej. Det ösregnade och snön lyste med sin frånvaro.

Men - nu har det då blivit advent - en grön och mörk advent... Julpyssel och lampor behövs mer än någonsin för att lysa upp tillvaron. Besök på julmarknader i helgen och ett rykande färskt nummer av tidningen "Lantliv" har satt fart på advent-pyssel-kreativiteten.


Andra saker som ger mej inspiration till både adventpyssel och framförallt bloggande är andra fantastiskt trevliga och snygga bloggar. De bloggar jag följer frekvent just nu är de jag länkat till här intill. Ni är såå hiiimla duktiga och ger, som sagt, massor med inspiration. Heja er!