28 okt. 2007

Prinsessan

Här är hon, som ännu inte fått nå't "riktigt" namn. Hon heter helt enkelt bara Prinsessan - och så får det nog bli i fortsättningen också. Hon ser himlans festlig ut och vi är redan kompisar. Hon fick hål i öronen när jag gjorde henne och nu ska jag leta på några snygga pärlor och hänga i hennes öron.


Nu när hösten kommit har jag tagit in pelargonerna. Rätt som det är så får vi ju några minusgrader och det gillar dom ju inte.

Men dom är ju så jättevackra nu. Blommar som bara 17. Troligtvis därför att dom står i gästrummet med lite extrabelysning på dagarna och inget element på.

Den vackra rosa här till vänster är en av de pelargoner som min kära kompis, numer bosatt i Canada, lämnade efter sig när hon flyttade. Jag tror att hon köpte den sista sommaren hon bodde här och jag fick ta spillrorna av den :-) när hon flyttade. Jag har pussat lite extra på den förstås och den är SÅ fin.

Så - vill man ha lite sommar är det ju bara att göra ett besök i gästrummet - trots att vi är i slutet av oktober.

Ha en skön vecka!

22 okt. 2007

Skåne-besök?

Hon har kommit hem nu. Prinsessängeln. Vit och fin med guldhår :-) Självklart ska jag fota henne så får ni se.

Läste precis på Minnas härliga blogg Blomsterverkstad att hon tänker ordna en Bloggträff/-kurs i Skåne i slutet av november. Finns det några Dala-Bloggare som är intresserade av att åka? Jag är lite sugen, men skulle gärna ha sällskap. Det är ju en bit att åka - men om man är fler... Vad säger ni, kullor?

18 okt. 2007

Sverige är fantastiskt - del V

Nu börjas det. Nu kommer hösten och vintern och nu ska jag sitta och minnas hur hääärligt det var i somras. Hur vackert Sverige är och vilka trevliga utflykter vi gjorde :-)

En trevlig utflytkt var dagsutflykten till Norberg. Himla mysigt ställe! Dessa vackra blider tog jag utanför en affär/galleri i just Norberg.

Javisst regnade när vi var där - men vad gör väl det... Det var ju ett mysigt ställe!

14 okt. 2007

Rapport från Gourmandernas rike

Det var gott. Maten på gourmetmiddagen igår. Ganska lite, men det ska nog vara så. Det är ju så många rätter som ska ner. Här är menyn:

Vit sparris, hollandasiesås med vaktelägg, vit störrom
-*-
Grön ärtoppa toppad med anklevermousse
-*-
Halstrade pilgrimsmusslor med smörad hummerfond och mandelpotatispuré
-*-
Pärlhönstorn med confit och svampduxelle, tryffelsås och potatisfondant
-*-
Chevrecreme med rödbetsglass, chips och rödbetscaramell
-*-
Havtornssoppa med mascarponecreme och krutonger
-*-
Kaffe

Till alla rätterna serverades dessutom utvalda viner. Inte illa va? :-)

Men det höll på att inte bli någon Gourmetmiddag. När jag stod klar i hallen och väntade på min bror, ringde telefonen. Det var han, min bror.

- "Jag kommer inte, du får åka själv", sa han.
- "Varför då?"
- "Jag har krockat! Bilen är skrot, men jag är OK!"

Min puls gick upp i 170 på ett nafs. Jag ringde de övriga i vårt sällskap och talade om. Dom tog egen bil till middagen. Jag kastade mig i vår bil och åkte till olycksplatsen. Det såg verkligen inget vidare ut. Gud och alla änglar var med den här gången - inga personskador. *Tack Gud!*. När brandkåren sanerat, polisen tagit alla uppgifter dom behövde, ambulanspersonalen tittat till bror och bilarna var bortbärgade tog vi min bil och åkte ut till middagen. Trots allt fick vi en trevlig kväll.

Idag har jag vinterbäddat i blomlandet. Ett tjockt lager löv som täcke. En ny krans av snöbär, kärleksört och lavendel hänger på armeringsnätet.

...och nu är det dags för lite TV-tittning. Ha en bra vecka alla bloggläsare!

13 okt. 2007

Delad glädje...

Jaha, nu är man hemma igen! Skööönt! Jag möttes inte av maken, men väl en bukett vackra rosor :-) Några hade tyvärr nickat till lite, så jag knipsade av dem vid halsen (!) och gav dem ett nytt liv i en lägre kruka.


Där får dom stå tillsammans med de fina, tovade jordgubbarna. På så sätt fick jag två buketter. Delad glädje blir dubbel glädje, kan man ju säga!

I Luleå hade vi fantastiskt senhöstväder - blå himmel och vackra höstfärger. En av mina arbetskamrater, som delar mitt intresse för vackra ting, tog med mig till en affär, Klassisk Skandinavisk Form. En mycket angenäm upplevelse :-) Jag har tidigare skrivit om en keramiker som heter Anna Micks och som tyvärr lagt ner sin verkstad/butik här i Dalom (till min stora sorg). Jag har letat efter hennes "hängande fat"som jag ville ha ett till av. Till min stora glädje hade dom ett i butiken i Luleå. Nu är det mitt!

Nä, nu ska jag piffa till mig lite. Ska på gourmetmiddag ikväll! Återkommer med rapport. Ha en skön lördagskväll!

9 okt. 2007

Snö?

När jag piffade vid entrén förra helgen passade jag på att vara lite extra kreativ. Jag köpte ett lite mindre armeringsnät för någon månad sedan. Lite mindre rutor och lite grannare stänger. Nu hänger det på väggen. Jag hade idéen om att hänga det på väggen, med en distans, redan från början, men först nu kom det upp på väggen. Tanken är att jag ska byta dekorationer i nätet allt efter humör och årstid :-) Just nu hänger senaste kransen, två glasprismor och en Hem-ljuva-hem-skylt där. Till jul, t ex, tänkte jag att det kanske skulle vara snyggt med en ljusslinga i ytterkanten, en "God Jul" skylt och lite röda julkulor.... kanske.


Hur som helst, jag blev nöjd med reslutatet. Snabbt gick det också. Så går det ofta till när jag gör saker. Fort, fort! :-)
Nu drar jag till Luleå i dagarna tre. I normalfallet skulle jag gissa att det skulle bli där jag fick se höstens första snö. Nu verkar det inte blir så. Vädergudarna har lovat SNÖ! i mellersta Sverige på torsdag.

Så, kära vänner, ha en riktigt bra vecka - wherever you are :-)

7 okt. 2007

Silverheart

Kolla vilken snygg! Nu har jag sneglat länge nog på Åsa Björlings snygga alster. Den fanns till salu på "Kärringen mot strömmen" i Falun. Nu är den min :-)

Den jättefina muggen med lilla silverhjärtat passar utmärkt på fönsterbrädan tillsammans med stolen och hästen!

Det behövs inte mycket för att få mej glad *stoooort leende*!

Sugen att tävla? Kolla hos Theas Rum. Där är det tävling på gång. En kulig almanacka står på spel!

Ha nu en riktigt skön och höstlik vecka på er allihopa!

6 okt. 2007

Lördagsmys

Idag har vi haft en riktigt härlig höstdag. Helt vindstilla och disigt och dimmigt, men skönt och fantastiskt vackert ute.
Och nu... nu fick pelargonerna som stått på utomhusfönsterbrädan flytta in. Några lite mer frosttåliga växter har tagit deras plats.


Dessutom har jag höst- o vinterdonat alla ljuslyktor som stått och samlat damm och spindelväv hela sommaren. D v s gjort dem rena och laddat med nya ljus och nu är dom redo för höstmys!



Det bästa med hösten är iallafall att man kan börja tända alla ljus igen :-)

2 okt. 2007

Prinsessänglar


Vad var det då för skoj jag ägnade gårdagskvällen åt? Jo, det ska jag berätta. Det finns två himlans duktiga tjejer, Ingela och Gunilla, som hantverkar och säljer sina uuunderbara alster via återförsäljare landet runt. Dom har dessutom kryddat sin verksamhet med Temakvällar då man i grupp får besöka deras verkstad för att äta och skapa. Det var det jag gjorde igår kväll. Tillsammans med ytterligare 8 glada brudar. På bilden nedan finns några exempel på vad Ingela och Gunilla gör och säljer.

Bilden ovan ett eget kollage med bilder från www.ingela-gunilla.se

Själv glömde jag förstås kameran hemma *pucko!* och fick lov att fota med kameramobilen *å hur bra är den då??* Vilket resulterade i lite sunkiga foton - men det får gå för den här gången :-) Såååå. Nedan en interiörbild från deras helt fantastiska verkstad. Täänk att ha en sån arbetsplats.

När vi kom fick vi sätta oss vid dukat bord och blev serverade Skördesoppa och gott bröd. När vi ätit klart och medan Ingela och Gunilla dukade av, fick vi kolla runt hur mycket vi ville i verkstaden. Mycket att titta, känna och klämma på, må ni tro.

Sen var det dags att dra på oss förkläden och börja skapa. Vi fick tillverka varsin prinsessa/ängel i lera. Dom visade oss grunden och sen var det bara att köra igång.

Här ser vi hur en av brudarna lägger sista handen på dekoltaget på sin donna! Nu ska våra alster glaseras och brännas och om några veckor får vi hämta dom :-)

Här ser vi min donna! Hon kommer att få en vit klänning, en guldkrona, en röd pussmun och guldhår! Fler foton kommer när hon är helt klar. I vår ska hon få stå ute i trädgården, har jag tänkt.

Om vi hade roligt? Ja, så in i bänken :-)