29 juli 2008

Äpplen

Dom blommade så jättefint. Äppelträden. Och nu ser vi hur mycket äpplen det kommer att bli i år. Kvistarna är fullproppade med små äpplen.

En hel del faller till marken, men det är ju så enkelt att göra äppelkransar av dem. Det gjorde jag ju redan i fjol efter att ha blivit inspirerad av duktiga Minna, som har bloggen Blomsterverkstad.
Ha en fortsatt varm och skön vecka alla bloggisar!

26 juli 2008

Blommig butelj

Visst är den snygg? Flaskan. Eller som jag valt att använda den just nu. Vasen. Hittade den här gröna, fina och en genomskinlig (oxå fin) på IKEA vid senaste besöket. Tänkte att använda dem antingen som vas eller som karaff. För vatten. Eller varför inte för vin :-)

24 juli 2008

Hemma

Jag valde lite enkla blomsterarrangemang hemmavid i år. Jag köpte en hoper med Lobelior. Både kant och häng. Dom blir ritkigt fina i stora mängder. Enkelt och snyggt!

23 juli 2008

Pelargoner



Några av mina favoritpelargoner. Den klassiska, underbara Mårbacka. Den går verkligen inte av för hackor. Jag har dessutom "snöat in lite" på den härliga Noel Gordon, som blommar så rikligt.




20 juli 2008

Örter, fötter och Dinosaurier

Vi "byggde" vår köksträdgård i fjol sommar. I år har vi platerat lite i den. Det känns superlyxigt att gå ut och hämta sallad och örter, plocka lavendel eller andra blommor hemma på egna täppan.
Idag har det varit en riiktigt regnig och grå eftermiddag. Förmiddagen var dock helt OK och vi har hunnit med både en skön löptur, lite målning, gräsklippning och montering av nytt lås på min cykel! Varför nytt lås? Jo. Jag *mitt pucko* tog cykeln med på husvagnssemestern. Men inte cykelnyckeln! Så det blev helt enkelt operation "bryta-upp-låset" på campingen. Kändes lite sisådär när jag köpte det nya låset. - Vad har hänt med det gamla? frågade killen i cykelaffären. Jag berättade. Han log. Undar vad han tänkte egentligen?!

Vi fick dessutom främmande av en kompis och hans lilla dotter. Självklart hade jag kameran i högsta hugg och passade på att fotografera. Tänk att en barnfot kan vara så sööt! Som en kontrast kan jag då visa en fot som inte är riktigt lika söt!

En dinosauriefot! Jag hängde med min kompis och hennes dotter till den lokala Dinosauriefarmen. Dom hade tydligen fått valpar. Som skulle vara gulliga! Så vi åkte dit en sväng för att kolla.
Här är en bild på de stora Dinosaurierna. Tyvärr fick jag inte till någon bild på de små. Dom bodde i ett glashus där vi inte fick gå in, så det bidde inga bra bilder. Men här på farmens hemsida finns bilder på småttingarna.

Nåväl. Det är ju inte Dinosaurier vi tittade på. Som ni ser. *min association till Dinosaurier var omedelbar när jag såg deras fötter!! Jisses!* Vi har varit på strutsfarmen och ätit strutsglass! Jojomensan! Farmen har en charmig gårdsbutik. Och tro't eller ej. Där finns inte bara strutsglass utan också lite inredningsprylar! Kolla här bara. Vilka kuddar!

Och dessa färgglada dammvippor av strutsfjädrar.

Det blev vääälidgt många vitt skilda ämnen i dagen inlägg. Allt från hemmatäppans oregano till turkosa dammvippor :-) Hoppas ni har det bra ute där i cyberrymden alla bloggläsare.

Doft

Tänk om det ändå gick att förmedla även dofter via bloggen. Då skulle det här vara ett perfekt doftinlägg :-) Ni kan ju bara aaana vad det doftade wonderful när jag gick lös på en av lavendelbuskarna med sekatören...

Vid senaste besöket på Ingvars butik i Valbo köpte jag dessa två fina vaser. En liten bukett lavendel passade perfekt i den ena. Resten av lavendeln har jag hängt i små buketter i köket för torkning.



17 juli 2008

Kransdax

Jojomensan. Nu är det kransdax igen. Det finns lite smått och gott ute i trädgården som man kan snajsa ihop till en krans. Det hela började med att jag plockade upp småäpplen som trillat ner. Det var nämligen dags för gräsklippning. Då såg jag att Revsugan blommar för fullt och håller på att ta över hela gräsmattan. Vips, så hade jag en liten hink revsugor. Dessutom har Irisarna blommat över och endast frökapslarna är kvar. Allt detta kan kan man göra kransar av. Det har jag gjort förut. Kolla här!

Dagens krans får hänga bredvid Buddan.

Här har jag försökt identifiera innehållet i kransen.


Förutom en krans av äpplen, blev det massor av äpplen över. Dom får ligga på ett zinkfat och vara snygga tills det är dags att mata djuren med dom.

16 juli 2008

En liten semestertripp

Eftersom vi har en nyinköpt husvagn, så är vi lite extra "på" när det gäller husvagnssemester just nu :-) Det är sååå mysigt. Vi har tillbringat en vecka i vackra Roslagen.

Dessa bilder från Norrtälje när vi cyklade runt i stan en varm och skön dag.

Lite senare cyklade vi på Gräsö, lite längre norrut. Inte lika varmt den dagen. Blåsigt som 17, men fint!

Just nu semestrar vi på hemmaplan. Det går ju också alldeles utmärkt :-)

Hoppas ni alla har det skönt - vart ni än befinner er!




8 juli 2008

"Til hattar för Fruntimer..."


"Ensam låter Ängsullen icke wäl hantera sig, men i blandning med Ull eller Bomull kan den både kardas och spinnas til wäfnad, stickning o. s. w. och det tilwerkade godset får en hwithet, lenhet och glans, som Ull eller Bomull ensam icke har; men til sådane behof där af godset fordras styrka, är det icke tjenligt...... Man har äfwen försökt på flere ställen at af Ängullen i blandning med Ull, Hare, Kanin och dylika hårsorter göra Hattar, som blifwa både wackra och lätta, men wanstarka. Til Hattar för Fruntimer, som bära dem beständigt, ej komma med dem i regn, och icke wid hwarje hälsning handtera dem, kan Ängullen vara god, men til Karlhattar är den otjenlig."

Ur Försök til en Flora Oeconomica Sveciæ av A. J. Retzius (1806)
Texten har jag hittat på "Den virtuella floran"




7 juli 2008

Surprised!

Min kompis, som flyttade till Canada och kärleken, är hemma i Sverige och hälsar på med hela sin familj. Vi var bjudna på fika. Som visade sig bli bröllopsfika!!! Jättekul!


6 juli 2008

Fototriss - Tre färger

Jag hittade till Helena på Bildbloggerian och hennes fotoutmaning Fototriss. Jättekul! Jag vill också vara med. Denna veckas Fototriss är Tre färger och här kommer mitt bidrag.

Turkosa bilden är tagen på Samos i Grekland i fjol. Bilden som är orange är tagen hos mor och far i midsomras och den gröna bilden är från Läckö Slott förra sommaren.

4 juli 2008

Vilken ära...

Kan ni tänka? Jag är "veckans blogg" hos Petra som har bloggen Romantiska hem :-) Jag niger och tackar. *och rodnar lite*

Måste ju visa er ett av fynden jag gjorde när en av mina favoritaffärer, Idé Floran, sålde ut allt i butiken och tackade för sig. Det fina höga smala bordet på bilden ovan. Lotta, som hade Idé Floran, är inte bara en duktig florist hon har många andra idéer också. Som bordet ovan t ex. Hon har designat och hennes händige man är smeden som gjort underredet.

...och nu ni. Nu har jag semester!


3 juli 2008

Den svävar

Ja, vad är nu detta? Ett flygande fjäderufo? Nädå. Det här är min skapelse från senaste besöket hos Ingela och Gunilla. Ni vet, dom där härliga trivselkvällarna som jag varit på. Vid senaste besöket gjorde vi skålar. Jag beställde min svartlaserad, men tyvärr blev något galet på vägen och den bidde vit, som med facit i hand känns helt OK.

Tanken från början var att den skulle hänga, så jag gjorde tre hål för snöre, ståltråd eller nå't annat att hänga den i. Dessutom gjorde jag hål runt kanten, på gaveln, liksom. Där jag skulle kunna sätta nån slags dekoration.

Nu bidde det vita fjädrar i hålen. Jag har inte limmat dem, så att jag kan byta dekorationer allt efter tycke och smak.

Just nu svävar alltså en vit pelargon, med fjädrar runt fötterna, i luften ute på glasverandan :-)