30 nov. 2008

Första advent

Ja, då har det blivit 1:a advent. Häärligt! Förmiddagen idag bjöd till och med på ett vackert snöfall. Nu har det i och för sig regnat bort... men, det var adventigt och fint ett tag iallafall.

Årets adventsmyckning går i vitt och grönt - visade det sig. Hittade så fina kulor i grönt häromdagen och dom passade så bra tillsammans med mossan lite här och där.

28 nov. 2008

Några solstrålar


Kärleksörten är så tacksam att plocka in. Den här har stått i vasen i flera veckor och är fortfarande lika fin.

26 nov. 2008

Wallewin

Videkissar är väl fina! När vi gjorde vår inspirerande roadtrip till Gävletrakten häromveckan och besökte bl a urtrevliga butiken Wallewin, köpte jag just några videkvistar. Jag såg ett jättefint arrangemang med en vit Novemberkaktus och några videkvistar i butiken - så jag slog helt enkelt till och köpte just det. En vit Novemberkaktus och videkvistar. Så fint, så fint!



23 nov. 2008

Den rostar...

Kommer ni ihåg snöbärskransen som jag gjorde för en månad sedan? Jag hängde ju upp den och där hänger den ännu. Den ser onekligen lite annorlunda ut nu mot när den var ny, men den är fortfarande ganska fin. Ser nästan ut som att den börjat rosta.

Och vet ni vad? Jag har fått en utmärkelse av Mitt skärgårdsliv! Tack, tack kära du! Jag blir jätteglad :-)

Det finns lite regler kring utmärkelsen, bl a att man skall skicka den vidare till 7 andra bloggare. Jag kaaaaan inte välja. Jag tror inte ens att jag kan välja ut 27. Jag läser så många fler och jag tycker ju att alla jag läser är bra - så jag bryter lite mot reglerna *oops* och skickar utmärkelsen rakt ut i cyberspace till alla glada bloggare men passar på att återigen tacka Mitt skärgårdsliv som iallafall har ryggrad nog att välja några - trots att även hon hade svårt att välja :-)





22 nov. 2008

Ovitt

Snygga burkar med färgpigment fotade genom fönstren i en Byggnadsvårdsbutik nära mig :-)


19 nov. 2008

Den som väntar...

Onekligen är det så :-) För oss som gillar advent och jul är det ju härliga tider som stundar. Känns bra med lite ljus så här i mörkret. Jag bjuder på en julbild från i fjol i väntan på att årets pynt plockas fram.

16 nov. 2008

och...?

Kunde inte motstå de fina &-tecknen i betong som Lotta, med nätbutiken Många Rum, gör. Det är såå snyggt. Nu får det stå inne, men jag kan tänka mej att det passar lika bra ute - om man vill.



10 nov. 2008

Jaha. Nu har vi alltså genomfört höstens Roadtrip :-) Den här gången i Gävletrakten. Några tips på butiker fick vi och några har vi hittat själva. Det var en r i k t i g t sunkig och grå dag. Vad passar då inte bättre än att pigga upp dagen med besök på inspirerande ställen.

Vi började inne i Gävle med besök på bl a Village, Divas Boning, Soffta och Sahflor Skafferi (där vi även åt en jättegod lördagsbrunch). Ytterligare några butiker hann vi besöka men dessa är de som lämnade avtryck hos mig. Vi hade dessutom adresser till ett antal butiker i Gävles ytterområden och bestämde oss för att ta de som låg "hemåt" och började med Tant Elwira. Myyysig liten butik med trevliga Jessica bakom disken.

Därefter fortsatte färden mot butiken Madame Nyberg. Även här en mysig butik som vi fått tips om och en mycket trevlig tjej, Anna-Lena, bakom disken.

När vi svände in mot butiken fick vi se ett oerhört vackert hus. Ett ganska stort, rött timmerhus. Renoverat och snyggt. Snygga butiksskyltar i enhetlig stil. En lätt pulshöjning infinner sig :-)

Samma sak här. Inspirerande miljö och jättetrevliga människor i butikerna, som heter Stil-Loftet (möbler och inredning), Elidas Skafferi (kravmärkta och närproducerade produkter, te och vackra ting) och Wallewin (blommor och annat fint). Här kan ni läsa mer om ladan. Alla ni som besöker IKEA i Valbo. Missa inte detta!! Butikerna ligger 5 minuter från Valbo köpcentrum på Valbovägen 183 och öppnade för bara en vecka sedan.

För mig är inte själva handlandet huvudsaken under en så'n här dag - det är inspirationen och umgänget. Ja, ja - visst är det kul att handla *hrrrm, så det gör man ju lite "bara av farten"* men jag blir mest uppfylld av fina miljöer, fina hus och lokaler, snygga förpackningar och skyltar och trevliga människor. Några butiker här i närområdet som jag tycker passar in på detta är "Ställ och Såsser" i Säter, "Norrgården" i Borlänge, "Gruvgatan 13" i Falun och "Hemslöjden" i Leksand.

Och bara en så'n sak som snygga kvistar! Det är bara vi som är inredningscrazy som fattar det där. Min kompis såg de snygga kvistarna på ett nersågat träd när vi parkerade på ett ställe. Så då plockade vi naturligtvis. För visst är det väl den naturligaste saken i världen? Snygga kvistar! Det bara måste man ha. Vi ska väl se vad vi hittar på med dom framöver :-)

Ha det så bra alla bloggisar. Snart är det julmarknader och advent!


9 nov. 2008

Sommarblommor i höstmörkret


Nu har dom flyttat in. Dom blommningsvilliga, jättefina pelargonerna har flyttat in i gästrummet. Dom blommar sååå fint och är fulla med knoppar - och så måste dom flytta in i mörkret.

Jag njuter av dem digitalt så länge :-)





5 nov. 2008

Dax för årets Roadtrip


Jaha, då är det strax dax för årets Roadtrip. Vi gjorde ju en i fjol då vi besökte inredningsbutiker i Björbo, Insjön, Leksand och Tällberg. I år bär det iväg mot Gävle. Så... Nu tar jag tacksamt emot tips på inrednings-/hantverksbutiker som är värda ett besök. Från Falun mot Gävle. :-)

Några tips har jag redan fått. Tack Anna, som har bloggen Levindas Värld.


3 nov. 2008

Blommor i korgen

Trots att vi fått snö och minusgrader på nätterna är den fortfarande ganska fin. Korgen med höstblomster som står på brokvisten.

Den får stå kvar tills det är dax för någon form av adventspynt. Då blir det kanske lite grankvistar och mossa och julgransbelysning i någon form av arrangemang :-)

Men redan nu när det blivit mörkt på kvällarna tänder jag lyktorna. Fler lär det nog bli.





Fototriss - Kyrkor



Det var länge se'n jag var med i Fototriss. Den här veckan är det Kyrkor som är temat. "Min" kyrka är den jättefina lilla St Annas Kyrka.





2 nov. 2008

Nu tändas tusen .....

Så här i Alla Helgon-tider är det ju stort fokus på ljus, så mitt inlägg handlar förstås om... ja, just det, ljus :-) Vi har roat oss igen. Jag och mina pysselkompisar.

Vi har varit på Falu Ljusstöperi och själva stöpt ljus. Himlans skoj, må ni tro. Man får med sig både trearmade och "vanliga raka" ljus hem.

Vi doppar och doppar, sen hänger dom till sig lite medans vi äter en god gulashsoppa och sen är det dax för färgning. Det fanns en hel del färger att välja mellan. Svårt! Dessutom kunde man välja om färgen skulle vara matt eller blank. Ännu svårare!

Men det är jättekul och man får som sagt en hel kasse med egenhändigt stöpta ljus hem! Så nu sitter jag här och njuter av mina gröna, blanka ljus och skriver.
Hoppas ni alla har haft en riktigt skön Alla Helgon-helg!