31 dec. 2008

Jaha, kära vänner. Så var det sista dagen på 2008 då. Det är ju poppis med årskrönikor och jag vill ju inte vara sämre så jag gör en Lantlivs-årskrönika, helt enkelt.

Trots att det var januari lyckades jag hitta jättefina syrener. Snyggt va? I övrigt ägnades månaden åt att packa resväskorna och dra till värmen :-)


Februari månad liksom flöt fram. Vi hade häärliga minnen från vår Thailandssemester att leva på. Dessutom provflög jag kvasten och nya snygg-hatten i god tid inför Blåkullaresan :-)

I mars kom tulpanerna, vi besökte Ingela & Gunilla för en helkväll i keramikens tecken, jag och min kompis gjorde vår första Roadtrip där det fyndades både det ena och det andra. Bl a de fina kuddarna som ligger i soffan.

April månad gick i löpningens tecken. Dels var det premiär för Ultra-löpning på orten och maken åkte till London och gjorde riktigt bra ifrån sig på London Marathon :-) Det målades lite, nya ting fick sina platser i trädgården och de första krokusarna kikade fram.

Under maj blommade äppelträden, jag åkte till Grekland en vecka med två kompisar och vi bytte puttelilla husvagnen mot en stooooor.

Midsommarmånaden juni går nästan helt i blommornas tecken för min del. Vi jobbade hela juni och jag blev glad ägare till Marianas finfina keramikkallor.

Sådärja - det var första halvan. Andra halvan kommer inom kort.

Jag vill ju dessutom passa på att tacka för alla glada tillrop under året, alla vänliga kommentarer och jag ser fram emot ett nytt bloggår tillsammans med er alla!

Sist men inte minst...





21 dec. 2008

Fjärde advent

Nu är det inte många dagar kvar. Till julafton. Förmodar att många tagit ledigt måndag och tisdag i julveckan. Själv ska jag jobba :-/ men inom räckhåll stundar rejält med jul- och nyårsledighet. Och vem vet. Det borde kanske gå att resa till varmare breddgrader sådär i januari/februari :-)




19 dec. 2008

Det är nog inte så konstigt

Med risk för att vara väldigt tjatig. Men det är väl inte så himla konstigt? Att jag inte kan låta bli att fotografera amaryllisarna. Dom är ju såååå fina.

Den vita är ju en speciell favorit - det var blomman i min brudbukett :-)

Ha en riktigt skön helg alla blogg-läsare!






18 dec. 2008

Välkommen-stjärna

Duktiga Lotta gör inte bara fina betong-& hon gör även stjärnor i betong. När jag köpte &:et beställde jag även en stjärna. Den passar perfekt i zinklyktan som hänger precis bredvid ytterdörren. På kvällarna tänder jag några värmeljus - så att texten syns :-)




15 dec. 2008

Trearmad

Nu har ett av de fina trearmade ljusen vi stöpte i slutet av oktober fått komma fram ur påsen. Det står på buffén i köket och det är så fint.




14 dec. 2008

Dalahästar

Just nu är jag väldigt inne på hästar. Dalahästar i alla de former. Tänkte testa att göra eget mönster på tyg. Kanske sy lite kuddar eller nå't. Här har jag provtryckt vita hästar på ett linnetyg och markerat lite av konturerna med en svart penna. Blev ganska OK. Får ser om jag går vidare med planerna.

13 dec. 2008

Tredje Advent

Ja, jisses va mycket snö vi fått. Och idag har vi dessutom haft stråålande solsken. En super-vinter-dag alltså. Ylva Skarps fina bräda med tomte-texten var ett av mina klipp på en utförsäljning förra året :-)

Hemma hos oss är tomten verkligen vaken. Han hänger just nu upp-o-ner i knävecken. Hoppas ni alla får en riktigt skön tredje advent.





6 dec. 2008

Andra advent

Dagarna flyger fram! Idag har det snöat hela dagen och ute är det vitt och vintrigt och imorrn är det dax för julmarknad. Ha en riktigt skön andra advent!


3 dec. 2008

Adventspyssel

Härligt med juletider - det finns massor av en av mina favvoblommor. Amaryllis. Speciellt den vita är jag förtjust i, men den röda är också jättefin. Har några stycken som är på väg att slå ut :-)

Några dagar innan advent var det dax att klä trätunnan i adventskrud. Jag sätter ett nät i överkant, lägger en ljusslinga ovanpå och klämmer dit mossa. Voála! En advent-trätunna. Tyvärr har jag inget bra kort på den när den lyser - men det kanske kommer. Den är iallafall jättefin!

Ha en härlig vecka kära bloggläsare!




Fototriss - Trappor

Jag hänger med i veckans fototriss med tema Trappor. Mina trappor finns vid Sveriges högsta vattenfall, Njupeskär. Vi gick i trapporna en regnig dag i september i fjol. Fler trappor hittar du hos här.