28 sep. 2009

Dofter

Känner ni? Doften... Den här buketten sprider en fantastisk doft. Det är luktärter, timjan och oregano. Mmmmm....




23 sep. 2009

Vatten är bra

Det är så himla fiffigt att ha sommarvatten framdraget till planteringshörnan. Men det har ju inte jag förstås. Tidigare hade jag ett stuprör intill mitt planteringsbord och kunde samla regnvatten i en balja med tappkran - superbra. I mitt huvud pågår planer på någon slags fontän/kran och igår när jag surfade runt hos er andra bloggisar så hittade jag den allra snyggaste springbrunn/fontän/vattenho som Paula, med bloggen Kullan Pullan, valt att kalla den. Hon (?) har byggt den själv och, som sagt, det var den snyggaste jag sett. Kolla på den här.

Antingen får jag helt enkelt planka hennes eller beställa en ny av henne :-)

20 sep. 2009

Kurbitskudde

Nu när jag är lite sådär extra mycket Dalkulla och har en rejäl släng av dalahästar och kurbits i sinnet. Både när det gäller inredning och kläder och smycken, var valet lätt när jag hittade den superfina kudden på Åhlens.

Den fick självklart följa med hem och finns nu tillsammans med ytterligaren en likadan i vårt vardagsrum. Snygg, snygg!

Nu har jag jaktinstinkten inställd på en pläd som skall passa till. En röd har jag tänkt. Vi får se vad det blir.

Hoppas ni har det riktigt bra där ute. Själv njuter jag massor av en fantastisk september som bjuder på sol, härliga långa löpturer, sensommarens sista fika ute i solen och massor med lingon och svamp.


13 sep. 2009

Tårtkrans

Jag har inte vaansinnigt mycket blommor i trädgården att välja mellan när det skall kransas. Jag hade lovat bort en krans och behövde göra en med det trädgården bjuder för tillfället. Vidjehortensian blommar för fullt och lite snöbär har kommit så det fick bli stommen. Kransen skulle levereras dagen efter och fick ligga i vattentunnan över natten.

Dagen efter dekorerade jag med det som fanns i färgväg - några blommor från Purpurklätten och några från en Klematis och vips så blev det nästan en Gräddtårda av kransen :-)
Den funkade både att hänga och att ha liggande - praktiskt.




3 sep. 2009

Återvinning

Den där rönnbärs-girlangen på ljuskronan som behövde renoveras - från förrförra inlägget, ni vet? Inte kunde jag kasta den inte... Trots att den var dammig, har stearinrinningar och är hoptorkad. Nejdå. Den är nu "halsband" till den fina keramikkotten som pryder en hylla ute vid min planteringshörna :-)


1 sep. 2009

Vår semester


Äntligen blev det av. Vår Canadaresa och besök hos min kompis, som hittade kärleken i Canada och helt enkelt (ja, enkelt och enkelt...) tog sitt pick och pack och flyttade till Edmonton.

Dagarna fullkomligt flög fram. Vi hade fantastiskt väder. Soligt och varmt! Vi hann med några grillpartyn. Här grillas det marshmallows, i sann Nordamerikansk anda :-) Och marshmallowspåsarna i affären är rejäääla. I sann Nordamerikansk anda :-)

Tiden gick som sagt alldeles för fort.Men vi klämde in en utflykt till Klippiga Bergen som ligger några timmars spikrak bilfärd från Edmonton.

En tur med de gigantiska bil-truck-bussarna upp på den stoora Athabasca Glaciären.

Vi bodde en natt i Jasper och en natt i Canmore, strax söder om Banff.

Vi tillbringade nästan en hel dag vid den otroligt vackra Lake Louise. Den dagen hade vi kanonväder och promenerade utefter sjön. Vi avslutade med lunch vid det gigantiska hotellet Chateu Lake Louise.

And I must take this opportunity to thank T&T for your hospitality and thanks again for taking so good care of us :-) We had a great vacation!