28 apr. 2010

Minisemester



 Ja. Då var vi hemma igen då. Lite lagom jetleggad :-/ Tänk att den blev av, vår New York resa. Trots askmoln. Vi kom iväg förra veckan, något försenade, till ett soligt och fint NY och hann med en hel del under de soliga dagarna. Tyvärr "gjorde" vi Central Park en av de regniga dagarna, men det blev trots allt min favoritplats i den stora staden. 


Vi har bott riktigt bra, två kvarter från Times Square, med den här utsikten åt öster. Om jag åker tillbaka, kommer jag nog att sikta på att bo i, eller i närheten av, Greenwich Village och Soho. Mycket mysiga områden.

Vi har haft en riktigt bra minisemester och nu är det "back to reality" igen som gäller. Godnatt alla bloggisar!

19 apr. 2010

Lokgården


Ni har väl inte missat Lena Wikmans ursnygga tavlor? Jag har inte köpt någon tavla av henne. Ännu :-) Några kort har jag däremot i min ägo. I vintras slog hon upp portarna till sin gårdsbutik där hon säljer sina fina tavlor och mycket, mycket mer.

17 apr. 2010

Fågelbad


Köpte det här finfina stora fatet i vintras. Nu står det bara och väntar på att få flytta ut i trädgården någonstans och fyllas med vatten. Tänkte att det kanske finns lite fåglar som är sugna att ta ett dopp... Det är tjejerna "Ingela och Gunilla" som ligger bakom skapelsen.

15 apr. 2010

Rosa pelargon


Min pelargonsamling var ganska stor i höstas. Jag skriver var.... I vintras, när kylan höll i sig som bäst, packade elementet i mitt pelargon-övervintringsrum ihop. Kan ni tänka? Alla mina pellisar frös!!! Inte så kul, men inte heller så mycket att göra åt. Nu har jag köpt några nya, men det får bli sparsamt i år. Den här skönheten ovan blev jag jätteförtjust i. Hittade två st som fick hänga med hem :-)

13 apr. 2010

Glädjehund


Duktiga Marie-Louise Sundkvist (som jag länkar till i min blogglista till höger) gör så fina saker. Mycket i keramik. Bla a den här fina "bubblan" med en Bulldog att hänga på väggen. När jag såg den på hennes blogg blev det kärlek vid första ögonkastet och förra sommaren när vi passerade Uppsala stannade vi till och jag köpte en egen Bulldog på "Öster om ån" där hon säljer sina alster.


Bulldogen hänger så fint mitt bland fotografierna hemma hos oss. Jag såg nu (kolla hennes blogg, inlägg daterat 23 mars) att hon gjort såå himla fina tekannor. Jag är ingen hängiven tedrickare men jag skulle gääärna ha en av hennes tekannor. :-)

12 apr. 2010

Souvenir


Inte ett så snyggt inlägg kanske. Men roligt. När vi var i Canada förra sommaren köpte vi "Kanelbullar på burk" och tog med oss hem *nå'n souvenir ska man väl ha med sig hem :-)*. Nå'n gång i höstas testbakade vi bullarna. Man skruvade upp burken, ut trillade degen, till viss del i bitar, upp med dem på en plåt å in i ugnen. I burken fanns även en liten burk med icing som man kletade på när dom var klara :-) Gott? Njaeae.... "riktigt" bakade är mycket godare. Det fanns en liten touch av konstgjort. Men det var kul att prova.


10 apr. 2010

Nå't att bli glad av


Jaaa. Vad kan man säga. Heeelg! Underbart. Vi har såå tokmycket att göra på jobbet nu, så helgerna är rena rama respiratorn :-). Det gäller att fylla sinnet med bara bra saker. Idag tog jag en repa till några av ortens blomsterhandlare för att förgylla hemmet med lite blomster. Visst är tulpanbuketten wonderful?


Imorrn fyller jag nog sinnet med en låång löptur och hoppas förstås på fint väder och ikväll kikar vi på "Flickan som lekte med elden". Och. Nu är det inte så långt kvar innan jag och en kompis åker till New York för att möta vår kompis från Canada på "halva vägen". Ska bli sååå himla kul.

7 apr. 2010

Fjäderhjärta


Jag skulle tro att det här hjärtat är tänkt som påskpynt. Jag köpte det för ett par veckor sedan när vi var ute på ett kort jobb-äventyr. Jag hade föredrait en annan form. Kanske bara en rundil eller kanske en stjärna. Men nu fanns det bara i hjärtform och jag gillade det. Och för mig är det inte ett påskpynt. Det här får hänga framme när jag känner för det. Helt enkelt.

5 apr. 2010

Glad Påsk


Jag förmodar att det är helt OK att önska Glad Påsk fast det har blivit annandagen? :-) Vi har tillbringat påsken i norra Dalarna där det fanns ä n n u  mer snö än vad vi har här i mellersta Dalom. Glädjande kan jag ändå konstatera att det smält bort mycket snö under påskhelgen.


Just nu känns det superbra att det går mot ljusa och snöfria tider. Jag har, i huvudet, påbörjat vårfix i trädgården och så smått börjat fundera på hur mycket det egentligen är kvar av förra sommarens "klä-om-huset" projekt... Vi har lite kvar, men det känns verkligen som ett fjutt-jobb jämfört med det vi gjorde förra sommaren.

Nä, nu längtar jag tills Bäsna Trädgård öppnar. Och minsann. Det står inte på.....