31 juli 2010

Platser att njuta av


Jag tycker att det är jättekul att fixa i trägården, men det får inte bli för mycket jobb. Alltså, när man piffat klart på nåt ställe så ska det liksom vara klart. Inget mer jobb. Så lite rensning av land som möjligt, det är min melodi det :-) Som den här hörnan t ex. När jag väl ställt dit alla saker så bara sköter det sig själv, liksom...


30 juli 2010

Typisk svensk sommar?


Alltså. Ena sekunden vräker regnet ner. I sidled känns det som. 


Å så 13 mm senare... 


... så skiner solen igen. Visst är det omväxlande å kul?

Vita blommor


Nu är det så fint i trädgården. En av mina faboritblommor Astilbe blommar. Den här är vit och lyser upp så fint på norrsidan i vår trädgård.


Även de vita, inte av mig planterade, blommorna är så fina. Prästkragarna står i kanten av gräsmattan precis intill slänten så där gör vi en sväng runt med gräsklipparen så dom får stå kvar där så länge dom blommar. Och så länge inte sorken käkar upp dem. Dom kalasar nämligen i sig av det mesta i vår slänt. En sorkskrämma har inhandlats och kriget mot dem skall inledas.

29 juli 2010

Semestertider


Jojomensan. Mitt i semestern. Eller "mitt i" och "mitt i". Nästan "mitt i" och idag regnar det så då kan man väl passa på och damma av gamla bloggen och visa att man lever :-)

Ja, det hinner ju hända en del på de nästan två månader som gått sen jag visade mig här senast (!) Vi har hunnit men några semestertrippar, vi håller på och färdigställa huset som vi började fixa med i fjol sommar och så vilar vi förstås.


Vi, jag och min lerkompis L, tillbringade ju en helg hos duktiga keramikern Cecilia Boivie i maj och fick med oss en del fina saker hem.


Här är ett smaksprov på de saker jag gjorde hos henne. Som ni ser har jag använt mig av hennes fina gröna glasyr på en hel del av mina saker.


Nåväl, då vet ni att det fortfarande är full fart på den Lantlivska gården. Ha en fortsatt skön sommar alla ni som kikar in här!