31 juli 2012

Sommarnatt


Ljusbollarna har hängt kvar på altanen sedan i vintras. Och nu när nätterna är mörka igen så passar det bra med lite ljus där ute. Här är alltså ljusslingan i kombination med pelargoner. Här kan ni se den i vinterskrud :-)

18 juli 2012

Grekland i färg, del 2 - grönt

Vad passar inte bättre än att drömma tillbaka till soliga och varma Grekland nu när vi sitter här i svala och något regniga gamla Sverige så här mitt i juli :-)

Lilla mysiga Tilos som vi gillade direkt! Några bilder med lite grönt som gemensam nämnare.

Om inte gamla Svedala bjuder på bättre semesterväder framöver vet man aaaldrig om inte södra Europa kan få ett nytt besök. Innan semestern är över.


11 juli 2012

Grekland i färg, del 1 - rosa

Vi åkte till favoritlandet Grekland igen. En för oss ny ö, lilla Tilos. Och kanske en ny favorit. En riktigt bra semester. Tänkte förstås bjuda på lite bilder. Det blir ju gärna många, fina bilder från våra Greklandsresor. Den här gången delar jag in dem i färger och börjar kavalkaden med rosa.



Vad kan man då säga om Tilos? Inget direktflyg till ön. Vi flög till Rhodos och tog båten till Tilos. Bodde på ett riiiiktigt bra hotell. Litet, nybyggt, låg direkt vid stranden, riktigt fint och lungt. Uppfyllde alltså alla våra krav på bra boende. Med råge, kan jag tillägga :-)


Gillar man att röra på sig så erbjuder Tilos fantastiska vandringsleder.

Några av bilderna ovan är från Rhodos gamla stad och några från Thilos. Fler kommer, i nya färger.


7 juli 2012


Såja. Idag har vi varit på Marknad i Dala-Floda och sålt keramik. Oj, oj, oj vilken boost för "må-bra-tarmen".


Vi är tre kompisar som alla håller på och "keramikar" på hobbynivå och idag var första gången som vi tre tillsammans var på marknad och sålde. Och det är roligt må ni tro. Ett särskilt roligt moment i det här med att åka på marknad och sälja, är att få till ett marknadsstånd som inte bara tilltalar de som besöker marknaden, utan även tilltalar oss som säljer. Det här med att "fixa och dona", ni vet :-)


Vi blev riktigt nöjda med resultatet. Att vi dessutom fick riktigt bra marknadsväder gjorde inte saken sämre. Det är inte heelt otänkbart att vi gör om det där igen nästa år :-)


1 juli 2012

... om att trivas...


Åhh. Vi är ju så lyckligt lottade. Vi har haft två minisemestrar som stått först i kön senaste tiden. Och då är det annat som får "stryka på foten". Bl a bloggen. Men den finns ju kvar och ligger snällt här och väntar.

Vi har hunnit med att besöka vårt älskade Grekland och vår älskade stuga i fäbodvallen. Nu är vi hemma i vårt älskade Lantlivs-hus igen och ska jobba några veckor. Vi älskar många ställen vi :-) Känns fantastiskt. Men... Det gäller ju att välja. Eller hur?

Och nu har jag något superroligt på gång. Nästa helg (!) skall jag och två keramik-kompisar åka till Dala-Floda på Ko-Midsommar och marknaden där för att sälja vår keramik. Ska bli så spännande och roligt. Det jag tycker är allra roligast är att planera och att fixa till vårt försäljningsstånd. Om vi dessutom kränger några alster, ser jag det som bonus.


Så den här helgen har jag hängt en del i keramik-verkstaden. Och det älskar jag också :-)