30 jan. 2013

Vinterpromenad


Ja, det har väl knappast undgått någon - att det är riktigt vintervänder i stora delar av landet. Kallt å dant! Men när solen skiner är det så vansinnigt vackert ute. På långpromenaden häromdagen fick kameran hänga med.


Lite lyxigt är det att vi på ortens stora sportfält har en plogad skridskobana - mitt i stan liksom. För de som vill åka skridskor och kanske inte har lust eller möjlighet att ta sig till sjön Runn som ligger i närheten och har fantastiska skridskobanor. Långfärdsskridskor light - kan man kalla det så? Jag nöjde mig dock med en rask promenad.

Men löpningen då, undrar ni som hänger på min blogg lite då och då. Jag är ju egentligen större fan av löpning än promenader. S n u b i g ! Då ligger jag lite lågt med löpning i kylan och ägnar mig åt långa, raska promenader när jag måste ut i friska luften.

Inte så dumt det heller faktiskt :-) Man hinner ju få i sig en hel del D-vitaminer och det känns superbra.


27 jan. 2013

Produktutveckling á la Scandinavian Folklore

Jodå. Jag finns kvar :-) Idag har jag varit ute i keramikverkstaden och produktutvecklat lite. Bilden ovan visar tydligt vart jag hämtar mycket av min inspiration. Dalarna! Eller som det står på planschen i bakgrunden "Scandinavian Folklore". Love it! Funderar på hur jag eventuell ska smycka mina takkronor.... här ett test med en "rundil". Eventuellt skulle man kunna addera lite fårskinn också... Vad tycker ni?


Jag har gjort rundilarna av tyg (kläde), en värmeljuskopp och, som på bilden här ovan, fårskinn.

Hittils har jag gjort några takkronor utan den här typen av dekoration. På första bilden en liten takkrona för julgransljus.
Nästa är en takkrona som är lite större, för vanliga kronljus med rönnbär och nypon som dekoration.
Nästa krona är i storlek som rönnbärs-kronan och mattsvart. På denna har jag även provdekorerat med en rundil. Till dekorationen här har jag använt svarta bär från en prydnadsbuske som jag förstås inte kommer ihåg vad den heter.. Men snyggt blev det :-)
Jag har även gjort en tvåvåningskrona som är såld. Här kan man se den, när vi var på julmarknad och takkronorna fick hänga med. Jag tänker mig att takkronorna kan funka bra på altanen eller i uterummet, men även inomhus förstås. Ska kanske testa att göra en med elektriskt ljus också. Som synes är det mycket funderingar - kul, tycker jag.