26 maj 2013

Utflykt till Nittsjö Keramik


Vilket ställe! Nittsjö Keramik strax norr om Rättvik. Tänka sig att jag aldrig varit där tidigare. Och jag bor mindre än en timmes bilväg därifrån. Nästa lite skamligt... Men nu har jag och mina keramikkompisar varit där iallafall. Det bästa av allt var att man fick gå in "bakom" liksom. Byggnaden är helt fantastisk. Kolla ljuset i bilden ovan!


Vi pratade förstås hål i huvudet på de som jobbade. Så trevliga människor som släppte in oss på sina arbetsplatser.

Häftigt med storskalig keramiktillverkning. Det är lite annat än våra små keramikverkstäder. Här ser vi Ingela Westergaards uuuuunderbara skålar, som ingår i hennes serie Kullsbjörken, väntar på att bli brända.


Gissa om vi gick runt och drömde om att ha tillgång till dessa lokaler med det fantastiska ljuset och sköna  atmosfären. Well, well... Vi tackar ödmjukast för att vi fick ta del av härligheten.

Ha en riktigt bra Mors dag alla mammor. Speciell hälsning till min egen, förstås :-)


5 maj 2013

"Lövet" tar sin form


Nu ni. Har jag kommit en bra bit med min plan på ljusstakekollektionen "Lövet". Min tanke med den är att ljusstakarna skall höra ihop litegrann. I mitt fall genom ett, eller fler, löv. Dom ska alltså trivas bra ihop.... 


.... som här - i en grupp. Men tanken är också att dom skall fungera bra ensamma. Det här är kul, ska ni veta :-)

Igår svängde jag in på en loppis och hittade lite skojigheter. En bricka som jag skall ha som mall till keramikfat, lite virkade dukar, också till min keramik. Tänkte kavla in dem som mönster. Fina små ljus som skall få sitta i en liten ljuskrona som jag håller på att tillverka. Också den i keramik. Å billigt var det också - det gör inte saken sämre.



Skön söndag på er!